top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeggy Jane

The good & the bad..mind


Op een gewone zondagochtend, word ik wakker met een zwaar en naar gevoel in heel mijn lichaam. Ik realiseer mij dat een droom dit gevoel teweeg heeft gebracht. Dit gebeurt mij vaker. Vroeger weliswaar veel vaker dan nu, maar het gevoel herken ik direct. Waar komt dit gevoel vandaan?


The good and the bad

Afgelopen week ben ik naar een lezing van arts Henk Fransen geweest. Henk Fransen heeft meer dan 20 jaar ervaring met mensen die lijden aan kanker. Deze mensen leerden hem veel over de enorme herstelkracht van lichaam en geest. Na de lezing las ik zijn boek ‘Versterk je genezend vermogen’. Door het lezen van het boek, begrijp ik dat je gedachten kunt zien als een instrument. Je geloof in je eigen gedachten kunnen de scheppende kracht zijn voor heling maar gedachten kunnen tegelijkertijd ook een vernietigende kracht zijn. Zoals vaker in onze wereld van dualiteit is er the good and the bad.

Dit instrument houdt mij de afgelopen week bezig. Wanneer een gedachte hardnekkig is dan blijkt het moeilijk om je aandacht te verleggen. Het lijkt alsof je eraan vastzit. ‘Ik ben niet goed genoeg’ lijkt een heilig geloof en een vernietigende kracht: the bad.


Acceptatie De verandering van een negatieve gedachte begint bij acceptatie. Eigenlijk is acceptatie net zo moeilijk als je aandacht verleggen. Vaak voelen we hier weerstand tegen.

Wanneer je de weerstand tegen de moeilijke gedachte laat varen en juist probeert om erbij stil te staan, dan kan je de energie voelen. Niet altijd fijn maar laat het er even zijn. Het heeft een boodschap voor je. In deze boodschap zit een onvervulde behoefte. Wanneer je hiermee in contact komt, dan heb je het belangrijkste ‘veranderwerk’ gedaan.


Doordat ik mij in de afgelopen week heb ingelezen, begrijp ik nu de onvervulde behoefte van mijn droom. Het is een oud en ingesleten pijnpatroon en het laat mij voelen hoe zwaar deze nog steeds aanwezig is. Tijd voor actie. Tijd voor vragen aan mijzelf. Wat probeert dit patroon te bereiken en wat probeert het mij duidelijk te maken? Zo op het eerste gezicht wakker worden met een naar gevoel, zie ik nu als een kans: het opent nieuwe mogelijkheden!


bottom of page