top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeggy Jane

Wat is energie?We horen het heel vaak maar hebben geen idee wat energie is. We gebruiken dagelijks, ieder moment, energie maar hebben hier geen idee van, of toch?


We bezitten allemaal de capaciteit om de energie om ons heen te gebruiken, in te zetten en veranderingen aan te brengen die voor meer gemak, geluk en meer mogelijkheden gaan zorgen. Veel meer nog dan onze gedachten die we een groot bestaansrecht hebben gegeven in onze dagelijkse realiteit.


Hoe zou het zijn als je in je dagelijkse leven de taal van energie zou spreken?

We kennen allemaal het fenomeen "toeval". Wanneer je gedachten bij een familielid zijn die je al lang niet hebt gesproken kan het gebeuren dat juist dit familielid telefonisch contact met jou opneemt. "Dat is ook toevallig, ik dacht net aan je", niet wetende dat je familielid de energie onbewust al had opgepikt. Regelrechte communicatie via de taal van energie!


Hoe zou het zijn als je die taal van energie bewust zou kunnen inzetten?

Je zou weten dat iemand met wie je in gesprek bent de hele waarheid verteld of dat je hem beter niet op zijn blauwe ogen moet vertrouwen. Ook als je omgeving zegt dat iets niet handig is om te doen en jij "weet" dat het wel goed is om te doen. Je keuzes en beslissingen zouden met meer gemak genomen kunnen worden.

Dus als je start met je op je gemak te voelen met de taal van energie zal je een onzichtbare routeplanner in handen hebben die je met meer gemak, vreugde en glorie® door je leven navigeert. Je mogelijkheden om te creëren worden vele malen groter. Situaties die onmogelijk leken zal je met groter gemak en vreugde aanpakken. Je "weet" wat zal werken en je "weet" wat niet werkt. Je "weet" wie zal meewerken, je "weet" wie niet, allemaal gebaseerd op de energie van de desbetreffende situatie.


Heb je weleens iemand ontmoet waarvan iedereen vond "Wat een geweldig mens" alleen jij hebt een onbestendig gevoel bij haar wat uiteindelijk blijkt te kloppen omdat ze zich ontpopt als een oplichter met fantastische verkooppraatjes. Je energie vertelde al het verhaal, je hoefde het slechts waar te nemen. Dat is wie jij bent en hoe bewust je bent.


Hoe zou het zijn als je in iedere situatie zo bewust bent?

Het lijkt ontmoedigend en frustrerend dat je "anders" reageert op de situatie dan de rest. Nu we het er zo over hebben lijkt het wel of je als enige super power hebt en waarneemt en onbewust weet wat goed/slecht is. Niets is minder waar, iedereen bezit deze super power (als je het zo wil noemen). Het maakt het leven wel veel makkelijker, en als je daar al toe in staat bent....... wat is er dan nog meer mogelijk?


Energie is je eerste taal.

Hoe zou het zijn als je terug kunt keren naar de fundamentele jij, energetisch interactief met de rest van je omgeving. Je vertrouwd op je eerste energetisch reactie op iets of iemand. Wanneer je vertrouwd op je bewustzijn hiervan en je staat jezelf toe om te reageren op de ontvangen energie dan "weet" je dat de taal van energie je eerste taal is, de taal die altijd bij je is en die je verstaat in alle talen. Het is de taal die je hebt geprobeerd te vertalen in de taal van gedachten, gevoelens en emoties als rechtvaardiging van je bewustzijn en hoe het bij je binnen komt.

Het dierenrijk kent de taal van energie.


Hoe zou het zijn als je je bewustzijn niet meer hoeft te rechtvaardigen met gedachten, gevoelens en emoties?

bottom of page