top of page

Pijnreductie OldPain2Go®

 

Pijnreductie of -verwijderen……..hoe is dat mogelijk als de arts een diagnose heeft gesteld en je heeft verteld dat je maar met de pijn moet leren leven, deze pijn is niet te genezen.

Je hebt alles geprobeerd: pijnstillers, ontstekingsremmers, pijnverdoving, zenuwblokkades etc. en je hebt de hoop opgegeven ooit nog van de pijn af te komen. Hoe reduceer je pijn voor bijvoorbeeld diagnoses van chronische vermoeidheid, artrose of fibromyalgie?

 

Pijn is een alarmsignaal. Er is iets aan de hand waar je actie voor moet ondernemen. Wanneer je jezelf beschadigt met een mes in je linker wijsvinger dan gaat er onmiddellijk een signaal naar de hersenen dat aangeeft dat er een probleem op links is in je lijf. Je brein en je lijf werken perfect samen als het alarm af gaat. Je brein zal er alles aan doen om je te beschermen en te behoeden voor ergere schade. Vergelijk het met het signaal van je veiligheidsgordel in de auto, als je vergeet deze om te doen dan gaat een signaal af dat steeds luider wordt naarmate je langer ermee wacht. Je moet actie ondernemen. Je koppelt de riem om je te beschermen en het alarm stopt. Het alarm moet om een tweetal redenen worden uitgeschakeld:

1. Je wordt gek van het geluid

2. Je wilt er opnieuw aan herinnert kunnen worden als je het wederom vergeet uit behoud van je veiligheid tijdens je rit.

 

Zo gaat het ook met pijn: als de juiste actie is ondernomen of als een diagnose is gesteld die nu eenmaal niet veranderd kan worden en alles is gedaan wat gedaan kan worden dan mag het pijnsignaal UIT. Het is niet meer nodig. Men zou geen oude pijn moeten hebben

 

Bovendien is permanente heftige pijn onveilig: als je continu heftige pijn hebt voel je een nieuwe pijn die wél actie nodig heeft niet.

We hebben het juiste niveau van pijnvolume nodig om ervoor te zorgen dat we de meest geschikte actie ondernemen.

 

De oude pijnsignalen zijn niet meer relevant maar  blijven als een oud programma draaien aangestuurd door je onbewuste brein die niet in de gaten heeft dat de pijnsignalen niet meer nodig zijn om te overleven en houdt de pijn in stand.

 

Ik help mensen die de “oude” pijn in stand houden deze op te lossen door het moment te achterhalen wanneer de pijn begon. Vaak blijkt dat de fysieke pijn gekoppeld is aan emotionele pijn. En pak je de emotionele kern van de pijn aan dan verdwijnen vaak ook de fysieke klachten. Verlang je ook naar en PijnVRIJ Leven? Het is nu mogelijk om pijn te verminderen of te verwijderen en vaak in slechts enkele sessies.

 

In Engeland heeft Steven Blake MBA een methode ontwikkelt die het mogelijk maakt onnodige pijnsignalen te verminderen of te verwijderen in plaats van leren omgaan met de pijn

 

Je kan video testimonials bekijken van cliënten die gebruik maakten van de OldPain2Go® methodiek op:

https://oldpain2go.com/dutch-client-feedback-videos

bottom of page